Jahňacie mäso na paprike so smotanou
700 g jahňacieho mäsa zo stehna
olivový olej
1 cibuľa
4 strúčiky cesnaku
mletá rasca, mleté čierne korenie
morská bylinková soľ
cca 1/2 ČL zmesi korenia Nesoldík
garam masala, sušený tymian
mletá červená paprika podľa chuti
cca 1/2 ČL zmesi korenia Slovenská fajnotka
250 - 300 ml smotany na varenie
cca 1 PL pohánkovej múky
Mäso umyjeme, osušíme, odblaníme, odstránime prebytočný tuk a nakrájame na kocky.
Na malom množstve oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme jahňacie mäso, posypeme rascou, tymianom, premiešame a za občasného miešania chvíľu dusíme, kým mäso nepustí šťavu. Pridáme na plátky nakrájané strúčiky cesnaku, osolíme, okoreníme, posypeme mletou červenou paprikou, podlejeme trochou vody, premiešame a dusíme domäkka. Ak treba počas dusenia podlievame vodou.
Nakoniec do mäsa vlejeme smotanu, v ktorej sme rozmiešali múku a za stáleho miešania necháme prejsť varom. Ak treba dochutíme soľou a korením.
Podávame s bulgurom, ryžou, prípadne s varenými zemiakmi posypané jarnou cibuľkou a petržlenovou vňaťou.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Poznámka: Namiesto jahňacieho mäsa môžeme použiť hovädzie alebo bravčové mäso. Koreniny použité v tomto recepte sa nemusia dodržať, ale si ich každý môže prispôsobiť podľa svojej chuti.
olivový olej
1 cibuľa
4 strúčiky cesnaku
mletá rasca, mleté čierne korenie
morská bylinková soľ
cca 1/2 ČL zmesi korenia Nesoldík
garam masala, sušený tymian
mletá červená paprika podľa chuti
cca 1/2 ČL zmesi korenia Slovenská fajnotka
250 - 300 ml smotany na varenie
cca 1 PL pohánkovej múky
Mäso umyjeme, osušíme, odblaníme, odstránime prebytočný tuk a nakrájame na kocky.
Na malom množstve oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme jahňacie mäso, posypeme rascou, tymianom, premiešame a za občasného miešania chvíľu dusíme, kým mäso nepustí šťavu. Pridáme na plátky nakrájané strúčiky cesnaku, osolíme, okoreníme, posypeme mletou červenou paprikou, podlejeme trochou vody, premiešame a dusíme domäkka. Ak treba počas dusenia podlievame vodou.
Nakoniec do mäsa vlejeme smotanu, v ktorej sme rozmiešali múku a za stáleho miešania necháme prejsť varom. Ak treba dochutíme soľou a korením.
Podávame s bulgurom, ryžou, prípadne s varenými zemiakmi posypané jarnou cibuľkou a petržlenovou vňaťou.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Poznámka: Namiesto jahňacieho mäsa môžeme použiť hovädzie alebo bravčové mäso. Koreniny použité v tomto recepte sa nemusia dodržať, ale si ich každý môže prispôsobiť podľa svojej chuti.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára