Cestoviny s cuketovou omáčkou
500 g cestovín (široké rezance, mušle, penne...)
1 mladá žltá cuketa
1 mladá zelená cuketa
olivový olej
1 cibuľa
2 – 3 strúčiky cesnaku
250 ml sladkej smotany
cca 150 g tvrdého syra
mletá rasca, mleté čierne korenie
morská bylinková soľ
zmes korenia na grilovanú zeleninu bez glutamanu
štipka muškátového orieška
zmes korenia cestovinky od maminky
čerstvá petržlenová vňať, pažítka a bazalka
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale a scedíme.
Na malom množstve oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na plátky nakrájaný cesnak a chvíľu spolu opekáme. Pridáme na malé kocky nakrájanú cuketu, ochutíme soľou a koreninami (okrem muškátového orieška, zmesi korenia cestovinky od maminky a byliniek). Za občasného miešania dusíme do polomäkka, prípadne domäkka podľa toho, ako máte radi. Vlejeme smotanu, v ktorej sme rozmiešali zmes korenia cestovinky od maminky, muškátový oriešok a za stáleho miešania necháme zovrieť. Pridáme nahrubo strúhaný syr, ktorý necháme roztopiť, opäť podľa toho, ako mate radi (ja som ho nechala roztopiť iba trochu). Do hotovej omáčky vsypeme uvarené cestoviny a všetko spolu premiešame, dochutíme bazalkou a pažítkou, prípadne soľou a korením.
Podávame posypané petržlenovou vňaťou.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Poznámka: Ak by niekomu chýbalo mäso môže spolu s cesnakom pridať na kocky nakrájané údené mäso, prípadne šunkovú salámu.
Pozrite si videorecept: Cuketová omáčka na cestoviny
1 mladá žltá cuketa
1 mladá zelená cuketa
olivový olej
1 cibuľa
2 – 3 strúčiky cesnaku
250 ml sladkej smotany
cca 150 g tvrdého syra
mletá rasca, mleté čierne korenie
morská bylinková soľ
zmes korenia na grilovanú zeleninu bez glutamanu
štipka muškátového orieška
zmes korenia cestovinky od maminky
čerstvá petržlenová vňať, pažítka a bazalka
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale a scedíme.
Na malom množstve oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na plátky nakrájaný cesnak a chvíľu spolu opekáme. Pridáme na malé kocky nakrájanú cuketu, ochutíme soľou a koreninami (okrem muškátového orieška, zmesi korenia cestovinky od maminky a byliniek). Za občasného miešania dusíme do polomäkka, prípadne domäkka podľa toho, ako máte radi. Vlejeme smotanu, v ktorej sme rozmiešali zmes korenia cestovinky od maminky, muškátový oriešok a za stáleho miešania necháme zovrieť. Pridáme nahrubo strúhaný syr, ktorý necháme roztopiť, opäť podľa toho, ako mate radi (ja som ho nechala roztopiť iba trochu). Do hotovej omáčky vsypeme uvarené cestoviny a všetko spolu premiešame, dochutíme bazalkou a pažítkou, prípadne soľou a korením.
Podávame posypané petržlenovou vňaťou.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Poznámka: Ak by niekomu chýbalo mäso môže spolu s cesnakom pridať na kocky nakrájané údené mäso, prípadne šunkovú salámu.
Pozrite si videorecept: Cuketová omáčka na cestoviny
0 komentárov:
Zverejnenie komentára