Jemná jahodová bublanina s čokoládou
300 g hladkej špaldovej múky
1 prášok do pečiva s vínnym kameňom
200 ml mlieka
200 ml oleja
3 vajcia
štipka soli
2 vanilkové cukry
80 g trstinového cukru (podľa chuti)
460 g bio jahôd
cca 60 g posekanej horkej čokolády
Múku a prášok do pečiva preosejeme a premiešame.
Vajcia, soľ, trstinový a vanilkový cukor vyšľaháme dopenista. Potom postupne pridávame na 2x mlieko, olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Cesto urovnáme, poukladáme jahody (ja som použila jahody z vlastnej záhrady a tie väčšie som pokrájala na menšie kúsky a menšie som nechala celé) a posypeme posekanou čokoládou.
Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme cca 25 – 30 minút.
Bublanina je jemná, mäkučká a chuťovo výborná. Nie je veľmi sladká a ovocie môžeme obmieňať podľa sezóny, ako aj čokoládu podľa chuti.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Poznámka: Do hotového cesta môžeme zľahka primiešať menšiu polovicu posekanej čokolády a zvyšnou posypeme jahody.
1 prášok do pečiva s vínnym kameňom
200 ml mlieka
200 ml oleja
3 vajcia
štipka soli
2 vanilkové cukry
80 g trstinového cukru (podľa chuti)
460 g bio jahôd
cca 60 g posekanej horkej čokolády
Múku a prášok do pečiva preosejeme a premiešame.
Vajcia, soľ, trstinový a vanilkový cukor vyšľaháme dopenista. Potom postupne pridávame na 2x mlieko, olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Cesto urovnáme, poukladáme jahody (ja som použila jahody z vlastnej záhrady a tie väčšie som pokrájala na menšie kúsky a menšie som nechala celé) a posypeme posekanou čokoládou.
Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme cca 25 – 30 minút.
Bublanina je jemná, mäkučká a chuťovo výborná. Nie je veľmi sladká a ovocie môžeme obmieňať podľa sezóny, ako aj čokoládu podľa chuti.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Poznámka: Do hotového cesta môžeme zľahka primiešať menšiu polovicu posekanej čokolády a zvyšnou posypeme jahody.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára