Čučoriedková bábovka s čokoládou Ruby
200 g hladkej špaldovej múky
1 prášok do pečiva s vínnym kameňom
50 g trstinového cukru
1 vanilkový cukor
5 vajec
štipka soli
100 ml oleja
cca 60 g belgickej čokolády Ruby
cca 160 g čerstvých čučoriedok
Belgickú čokoládu Ruby posekáme na menšie kúsky.
Múku s práškom do pečiva preosejeme a premiešame.
Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh.
Žĺtky s trstinovým a vanilkovým cukrom vyšľaháme na hustú bielu penu. Postupne na 2x vsypeme múku zmiešanú s práškom do pečiva a olej. Ak by zmes bola príliš hustá postupne pridávame vyšľahaný sneh z bielkov, ktorý zľahka vmiešame do cesta. Vsypeme posekanú čokoládu a premiešame. Nakoniec dáme čučoriedky, ktoré zľahka primiešame do cesta, aby sme ovocie moc nepopučili.
Hotové cesto vlejeme do silikónovej bábovkovej formy a vo vyhriatej rúre na 160°C pečieme 45 – 50 minút. Po upečení necháme bábovku chvíľu chladnúť vo forme a potom vyklopíme na podnos, formu opatrne vyberieme a necháme úplne vychladnúť. Posypeme trstinovým práškovým cukrom alebo polejeme roztopenou čokoládou Ruby.
Bábovka je nadýchaná, mäkká a šťavnatá:)
Podávame s bylinkovým čajom, kakaom, prípadne s kávou a chutné sladké raňajky sú na stole:)
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Poznámka: Ak nemáte možnosť si kúpiť belgickú čokoládu Ruby, môžete ju nahradiť horkou alebo mliečnou čokoládou podľa chuti.
My sme si odvykli od veľmi sladkých dobrôt a preto cukor znižujem na minimum. Preto bábovka nie je veľmi sladká a nie je ani posypaná cukrom a ani poliata čokoládou. Kto má rád sladké stačí do cesta pridať viac cukru.
1 prášok do pečiva s vínnym kameňom
50 g trstinového cukru
1 vanilkový cukor
5 vajec
štipka soli
100 ml oleja
cca 60 g belgickej čokolády Ruby
cca 160 g čerstvých čučoriedok
Belgickú čokoládu Ruby posekáme na menšie kúsky.
Múku s práškom do pečiva preosejeme a premiešame.
Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh.
Žĺtky s trstinovým a vanilkovým cukrom vyšľaháme na hustú bielu penu. Postupne na 2x vsypeme múku zmiešanú s práškom do pečiva a olej. Ak by zmes bola príliš hustá postupne pridávame vyšľahaný sneh z bielkov, ktorý zľahka vmiešame do cesta. Vsypeme posekanú čokoládu a premiešame. Nakoniec dáme čučoriedky, ktoré zľahka primiešame do cesta, aby sme ovocie moc nepopučili.
Hotové cesto vlejeme do silikónovej bábovkovej formy a vo vyhriatej rúre na 160°C pečieme 45 – 50 minút. Po upečení necháme bábovku chvíľu chladnúť vo forme a potom vyklopíme na podnos, formu opatrne vyberieme a necháme úplne vychladnúť. Posypeme trstinovým práškovým cukrom alebo polejeme roztopenou čokoládou Ruby.
Bábovka je nadýchaná, mäkká a šťavnatá:)
Podávame s bylinkovým čajom, kakaom, prípadne s kávou a chutné sladké raňajky sú na stole:)
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Poznámka: Ak nemáte možnosť si kúpiť belgickú čokoládu Ruby, môžete ju nahradiť horkou alebo mliečnou čokoládou podľa chuti.
My sme si odvykli od veľmi sladkých dobrôt a preto cukor znižujem na minimum. Preto bábovka nie je veľmi sladká a nie je ani posypaná cukrom a ani poliata čokoládou. Kto má rád sladké stačí do cesta pridať viac cukru.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára