Kvaková polievka
2 väčšie domáce kvaky cca 430 g
2 – 3 mrkvy
2 petržleny
1 malý zeler
3 – 4 stonky stonkového zeleru
3 – 4 zemiaky
cca 6 PL jačmenných krúp
mletá červená paprika
1 cibuľa
olivový olej
morská bylinková soľ, mletá rasca
zmes korenia Nesoldík
korenie garam masala
štipka zmesi korenia Arménska adžika alebo mletého chilli
granulovaný cesnak
čerstvá zelerová vňať
Zeleninu a zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na kocky.
Na malom množstve oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme všetku zeleninu, ochutíme rascou, soľou a koreninami. Za občasného miešania chvíľu restujeme. Posypeme červenou paprikou dôkladne premiešame, zalejeme vodou, vhodíme dôkladne opláchnuté jačmenné krúpy a varíme takmer domäkka. Nakoniec do polievky vhodíme kocky zemiakov a všetko uvaríme domäkka. Ak treba dolejeme vodu, ktorú necháme zovrieť, dochutíme granulovaným cesnakom, posekanou zelerovou vňaťou, prípadne osolíme a okoreníme.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Kvaka je takmer zabudnutá koreňová zelenina, ktorá je veľmi prospešná pre naše zdravie. Nám sa v záhrade urodilo pár kúskov, a tak sme si z nej pripravili túto chutnú polievočku:)
2 – 3 mrkvy
2 petržleny
1 malý zeler
3 – 4 stonky stonkového zeleru
3 – 4 zemiaky
cca 6 PL jačmenných krúp
mletá červená paprika
1 cibuľa
olivový olej
morská bylinková soľ, mletá rasca
zmes korenia Nesoldík
korenie garam masala
štipka zmesi korenia Arménska adžika alebo mletého chilli
granulovaný cesnak
čerstvá zelerová vňať
Zeleninu a zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na kocky.
Na malom množstve oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme všetku zeleninu, ochutíme rascou, soľou a koreninami. Za občasného miešania chvíľu restujeme. Posypeme červenou paprikou dôkladne premiešame, zalejeme vodou, vhodíme dôkladne opláchnuté jačmenné krúpy a varíme takmer domäkka. Nakoniec do polievky vhodíme kocky zemiakov a všetko uvaríme domäkka. Ak treba dolejeme vodu, ktorú necháme zovrieť, dochutíme granulovaným cesnakom, posekanou zelerovou vňaťou, prípadne osolíme a okoreníme.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Kvaka je takmer zabudnutá koreňová zelenina, ktorá je veľmi prospešná pre naše zdravie. Nám sa v záhrade urodilo pár kúskov, a tak sme si z nej pripravili túto chutnú polievočku:)
0 komentárov:
Zverejnenie komentára