Makové a tvarohové lavaš trojuholníky
1 bal. pšeničného lavaša
200 g jemného hrudkovitého tvarohu
2 – 3 ČL orieškovo-kávového krému
mletý mak (od oka)
cukor (podľa chuti)
cca 1/2 ČL mletej škorice
2 – 3 ČL bieleho jogurtu (podľa potreby)
3 ČL orieškovo-kávového krému
domáce ríbezle (mrazené) alebo iné drobné bobuľové čerstvé ovocie
1 vajce
Ríbezle necháme rozmraziť.
Najprv si pripravíme tvarohovú plnku: Orieškovo-kávový krém a tvaroh dobre vymiešame. Kto chce môže si plnku prisladiť cukrom alebo medom. Ja som nesladila lebo orieškovo-kávový krém je dosť sladký.
Maková plnka: Mak, škoricu a cukor zmiešame, pridáme jogurt, orieškovo-kávový krém a dôkladne premiešame. Ak je plnka moc hustá zriedime ju jogurtom, ale nie veľa, mala by byť hustejšia, aby nám pri príprave trojuholníkov nevytekala.
Jednotlivé pláty lavaša si vystrieme a po šírke nakrájame alebo nastriháme na 7cm široké pásy. Na horný kraj lavaša dáme trochu tvarohovej alebo makovej plnky, na ktorú položíme pár bobúľ ríbezli a zabalíme do tvaru trojuholníka viď. video.
Lavaš trojuholníky položíme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a vo vyhriatej rúre na 180°C pečieme 10 – 15 minút. Po upečení necháme na mriežke vychladnúť.
Jednoduché, rýchle a chutné pohostenie ku kávičke:)
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Poznámka: Tvarohovú a makovú plnku si každý môže pripraviť podľa svojej chuti.
200 g jemného hrudkovitého tvarohu
2 – 3 ČL orieškovo-kávového krému
mletý mak (od oka)
cukor (podľa chuti)
cca 1/2 ČL mletej škorice
2 – 3 ČL bieleho jogurtu (podľa potreby)
3 ČL orieškovo-kávového krému
domáce ríbezle (mrazené) alebo iné drobné bobuľové čerstvé ovocie
1 vajce
Ríbezle necháme rozmraziť.
Najprv si pripravíme tvarohovú plnku: Orieškovo-kávový krém a tvaroh dobre vymiešame. Kto chce môže si plnku prisladiť cukrom alebo medom. Ja som nesladila lebo orieškovo-kávový krém je dosť sladký.
Maková plnka: Mak, škoricu a cukor zmiešame, pridáme jogurt, orieškovo-kávový krém a dôkladne premiešame. Ak je plnka moc hustá zriedime ju jogurtom, ale nie veľa, mala by byť hustejšia, aby nám pri príprave trojuholníkov nevytekala.
Jednotlivé pláty lavaša si vystrieme a po šírke nakrájame alebo nastriháme na 7cm široké pásy. Na horný kraj lavaša dáme trochu tvarohovej alebo makovej plnky, na ktorú položíme pár bobúľ ríbezli a zabalíme do tvaru trojuholníka viď. video.
Lavaš trojuholníky položíme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a vo vyhriatej rúre na 180°C pečieme 10 – 15 minút. Po upečení necháme na mriežke vychladnúť.
Jednoduché, rýchle a chutné pohostenie ku kávičke:)
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Poznámka: Tvarohovú a makovú plnku si každý môže pripraviť podľa svojej chuti.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára