Bublanina s tvarohom a ovocím
250 ml hladkej špaldovej múky
220 ml polohrubej špaldovej múky
130 ml Panela alebo iný cukor (podľa chuti)
1 prášok do pečiva s vínnym kameňom
2 vajcia
110 ml mlieka
110 ml oleja
Tvarohová plnka:
250 – 300 g jemného hrudkovitého tvarohu
1 vanilkový cukor
2 ČL trstinového práškového cukru (podľa chuti)
najemno strúhaná citrónová kôra
1 malé vajce
čerstvé bobuľové ovocie podľa sezóny (ja som dala čučoriedky a ríbezle)
Ovocie umyjeme a na sitku necháme dobre odkvapkať.
Pripravíme si tvarohovú plnku: Všetky suroviny na plnku dôkladne vymiešame.
V miske zmiešame suché ingrediencie, pridáme rozšľahané vajíčka, olej a mlieko. Kuchynskou metličkou dôkladne vymiešame na hladké cesto, ktoré rovnomerne vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Na surové cesto pomocou lyžičky dáme malé kôpky ochuteného tvarohu, ktoré zľahka rozotrieme po celom povrchu cesta. Nakoniec bohato posypeme ovocím a vo vyhriatej rúre na 175 °C pečieme cca 20 minút.
Po upečení koláč pomocou papiera vyberieme z plechu a na mriežke ho necháme vychladnúť. K chutnému koláčiku si uvaríme dobrú kávičku a môžeme maškrtiť:)
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
220 ml polohrubej špaldovej múky
130 ml Panela alebo iný cukor (podľa chuti)
1 prášok do pečiva s vínnym kameňom
2 vajcia
110 ml mlieka
110 ml oleja
Tvarohová plnka:
250 – 300 g jemného hrudkovitého tvarohu
1 vanilkový cukor
2 ČL trstinového práškového cukru (podľa chuti)
najemno strúhaná citrónová kôra
1 malé vajce
čerstvé bobuľové ovocie podľa sezóny (ja som dala čučoriedky a ríbezle)
Ovocie umyjeme a na sitku necháme dobre odkvapkať.
Pripravíme si tvarohovú plnku: Všetky suroviny na plnku dôkladne vymiešame.
V miske zmiešame suché ingrediencie, pridáme rozšľahané vajíčka, olej a mlieko. Kuchynskou metličkou dôkladne vymiešame na hladké cesto, ktoré rovnomerne vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Na surové cesto pomocou lyžičky dáme malé kôpky ochuteného tvarohu, ktoré zľahka rozotrieme po celom povrchu cesta. Nakoniec bohato posypeme ovocím a vo vyhriatej rúre na 175 °C pečieme cca 20 minút.
Po upečení koláč pomocou papiera vyberieme z plechu a na mriežke ho necháme vychladnúť. K chutnému koláčiku si uvaríme dobrú kávičku a môžeme maškrtiť:)
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
0 komentárov:
Zverejnenie komentára