Cestoviny s brokolicovou omáčkou
400 g celozrnných cestovín (špagety, penne, kolienka)
500 g brokolice
3 strúčiky cesnaku
2 PL olivového oleja
cca 80 g parmezánu
morská soľ, mleté čierne korenie
čerstvá zelerová alebo petržlenová vňať
nahrubo nasekané vlašské orechy (ja som nedala)
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale.
Parmezán nakrájame na menšie kocky.
Brokolicu rozdelíme na ružičky, ktoré dáme do väčšieho hrnca, zalejeme vodou, jemne osolíme a varíme domäkka. (Ja som varila v parnom hrnci).
Uvarenú brokolicu vyberieme z hrnca a necháme mierne odkvapkať. Potom ju pokrájame na menšie kúsky a spolu s cesnakom, olivovým olejom, štipkou soli, čiernym korením, parmezánom dáme do mixéra. Prilejeme trochu vody z cestovín alebo brokolice a mixujeme cca 2 minúty, aby v omáčke neostali kúsky brokolice. Vznikne nám hustejšia omáčka, ale ak chceme môžeme ju počas mixovania zriediť vodou z cestovín alebo brokolice podľa toho, akú hustú chceme mať omáčku. Brokolicovú omáčku zmiešame s uvarenými cestovinami, posypeme zelerovou alebo petržlenovou vňaťou, prípadne valeriánou poľnou, rukolou alebo špenátom a nahrubo nasekanými vlašskými orechmi.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Zdroj receptu: Jeme zdravo
Poznámka: Každú porciu cestovín môžeme pokvapkať limetkovou šťavou.
500 g brokolice
3 strúčiky cesnaku
2 PL olivového oleja
cca 80 g parmezánu
morská soľ, mleté čierne korenie
čerstvá zelerová alebo petržlenová vňať
nahrubo nasekané vlašské orechy (ja som nedala)
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale.
Parmezán nakrájame na menšie kocky.
Brokolicu rozdelíme na ružičky, ktoré dáme do väčšieho hrnca, zalejeme vodou, jemne osolíme a varíme domäkka. (Ja som varila v parnom hrnci).
Uvarenú brokolicu vyberieme z hrnca a necháme mierne odkvapkať. Potom ju pokrájame na menšie kúsky a spolu s cesnakom, olivovým olejom, štipkou soli, čiernym korením, parmezánom dáme do mixéra. Prilejeme trochu vody z cestovín alebo brokolice a mixujeme cca 2 minúty, aby v omáčke neostali kúsky brokolice. Vznikne nám hustejšia omáčka, ale ak chceme môžeme ju počas mixovania zriediť vodou z cestovín alebo brokolice podľa toho, akú hustú chceme mať omáčku. Brokolicovú omáčku zmiešame s uvarenými cestovinami, posypeme zelerovou alebo petržlenovou vňaťou, prípadne valeriánou poľnou, rukolou alebo špenátom a nahrubo nasekanými vlašskými orechmi.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Zdroj receptu: Jeme zdravo
Poznámka: Každú porciu cestovín môžeme pokvapkať limetkovou šťavou.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára