Cestoviny s karfiolovo-tekvicovou omáčkou
400 g širokých rezancov celozrnných
cca 460 - 500 g tekvice hokkaido
1 zelená paprika
1 menší karfiol
3 PL olivového oleja
2 strúčiky cesnaku
1 PL lahôdkového droždia
cca 200 - 300 ml zeleninového vývaru (podľa potreby)
soľ, mleté čierne korenie
čerstvá petržlenová vňať
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale.
Karfiol rozoberieme na menšie ružičky a v parnom hrnci sparíme domäkka alebo uvaríme v hrnci v mierne osolenej vode.
Zelenú papriku zbavíme jadierok a po dĺžke prekrojíme na polovicu.
Tekvicu hokkaido ošúpeme, prekrojíme na polovicu, jadierka vydlabeme a nakrájame na mesiačiky. Tekvicu spolu s paprikou rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie, ktorý sme jemne potreli olejom. Pripravenú zeleninu potrieme olejom, osolíme, okoreníme a vo vyhriatej rúre na 180°C pečieme cca 15 - 20 minút domäkka.
Varenú a pečenú zeleninu necháme mierne vychladnúť. Potom nakrájame na menšie kúsky, dáme do mixéra, pridáme pretlačené strúčiky cesnaku, lahôdkové droždie, zeleninový vývar (ten prilievame postupne podľa toho, akú hustú chceme mať omáčku) a zmixujeme do hladkej konzistencie.
Hotovú karfiolovo-tekvicovú omáčku zmiešame s cestovinami, rozdelíme na porcie, posypeme posekanou petržlenovou vňaťou a posekanými vlašskými orechmi (ja som orechy nedala).
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Zdroj receptu: Jeme zdravo
Poznámka: Omáčku môžeme podávať nielen s cestovinou, ale aj s quinoou, pohánkou alebo s ryžou.
cca 460 - 500 g tekvice hokkaido
1 zelená paprika
1 menší karfiol
3 PL olivového oleja
2 strúčiky cesnaku
1 PL lahôdkového droždia
cca 200 - 300 ml zeleninového vývaru (podľa potreby)
soľ, mleté čierne korenie
čerstvá petržlenová vňať
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale.
Karfiol rozoberieme na menšie ružičky a v parnom hrnci sparíme domäkka alebo uvaríme v hrnci v mierne osolenej vode.
Zelenú papriku zbavíme jadierok a po dĺžke prekrojíme na polovicu.
Tekvicu hokkaido ošúpeme, prekrojíme na polovicu, jadierka vydlabeme a nakrájame na mesiačiky. Tekvicu spolu s paprikou rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie, ktorý sme jemne potreli olejom. Pripravenú zeleninu potrieme olejom, osolíme, okoreníme a vo vyhriatej rúre na 180°C pečieme cca 15 - 20 minút domäkka.
Varenú a pečenú zeleninu necháme mierne vychladnúť. Potom nakrájame na menšie kúsky, dáme do mixéra, pridáme pretlačené strúčiky cesnaku, lahôdkové droždie, zeleninový vývar (ten prilievame postupne podľa toho, akú hustú chceme mať omáčku) a zmixujeme do hladkej konzistencie.
Hotovú karfiolovo-tekvicovú omáčku zmiešame s cestovinami, rozdelíme na porcie, posypeme posekanou petržlenovou vňaťou a posekanými vlašskými orechmi (ja som orechy nedala).
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Zdroj receptu: Jeme zdravo
Poznámka: Omáčku môžeme podávať nielen s cestovinou, ale aj s quinoou, pohánkou alebo s ryžou.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára