Zeleninový bulgur s lososom
500 g celozrnného bulguru
1 – 2 mrkvy
1 petržlen
1 malý kaleráb
1 malý zeler
1 červená cibuľa
sušené paradajky (podľa chuti)
olivový olej
morská bylinková soľ
mletá rasca
korenie garam masala
korenie Nesoldík
2 – 3 strúčiky cesnaku
baby špenát (podľa chuti)
1 – 2 hrste čerstvej bazalky
600 g filety z lososa
morská bylinková soľ
mleté čierne korenie
korenie na ryby
talianske bylinky
petržlenová vňať
ľanové semienka
kúsok masla
Zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájame na kocky.
Sušené paradajky nakrájame na menšie kúsky.
Špenát a bazalku umyjeme a na sitku necháme dôkladne odkvapkať.
Na malom množstve oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme zeleninu, sušené paradajky, osolíme, okoreníme, premiešame, podlejeme trochou vody a za občasného miešania a podlievania dusíme do polomäkka.
Bulgur na sitku premyjeme vodou a necháme odkvapkať. Potom ho pridáme k polomäkkej zelenine, premiešame, zalejeme vývarom cca 1 cm nad povrchom, prikryjeme a na miernom ohni varíme domäkka, kým do bulguru nevsiakne všetka tekutina. Odstavíme, pridáme pretlačené strúčiky cesnaku, špenát, posekanú bazalku a všetko spolu dôkladne premiešame.
Lososa umyjeme, osušíme a nakrájame na porcie, ktoré poukladáme do mierne vymasteného pekáča, osolíme, okoreníme, posypeme bylinkami a petržlenovou vňaťou. Na každú porciu položíme kúsok masla, posypeme ľanovými semienkami, podlejeme trochou vody, prikryjeme a vo vyhriatej rúre na 175°C pečieme 15 – 20 minút.
Zeleninový bulgur podávame s kúskami lososa a s ľadovým šalátom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Poznámka: Do teplého zeleninového bulguru môžeme pridať nadrobenú Nivu alebo kozí syr, prípadne bryndzu. Bulgur môžeme nahradiť quinoou alebo celozrnným kuskusom.
1 – 2 mrkvy
1 petržlen
1 malý kaleráb
1 malý zeler
1 červená cibuľa
sušené paradajky (podľa chuti)
olivový olej
morská bylinková soľ
mletá rasca
korenie garam masala
korenie Nesoldík
2 – 3 strúčiky cesnaku
baby špenát (podľa chuti)
1 – 2 hrste čerstvej bazalky
600 g filety z lososa
morská bylinková soľ
mleté čierne korenie
korenie na ryby
talianske bylinky
petržlenová vňať
ľanové semienka
kúsok masla
Zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájame na kocky.
Sušené paradajky nakrájame na menšie kúsky.
Špenát a bazalku umyjeme a na sitku necháme dôkladne odkvapkať.
Na malom množstve oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme zeleninu, sušené paradajky, osolíme, okoreníme, premiešame, podlejeme trochou vody a za občasného miešania a podlievania dusíme do polomäkka.
Bulgur na sitku premyjeme vodou a necháme odkvapkať. Potom ho pridáme k polomäkkej zelenine, premiešame, zalejeme vývarom cca 1 cm nad povrchom, prikryjeme a na miernom ohni varíme domäkka, kým do bulguru nevsiakne všetka tekutina. Odstavíme, pridáme pretlačené strúčiky cesnaku, špenát, posekanú bazalku a všetko spolu dôkladne premiešame.
Lososa umyjeme, osušíme a nakrájame na porcie, ktoré poukladáme do mierne vymasteného pekáča, osolíme, okoreníme, posypeme bylinkami a petržlenovou vňaťou. Na každú porciu položíme kúsok masla, posypeme ľanovými semienkami, podlejeme trochou vody, prikryjeme a vo vyhriatej rúre na 175°C pečieme 15 – 20 minút.
Zeleninový bulgur podávame s kúskami lososa a s ľadovým šalátom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Poznámka: Do teplého zeleninového bulguru môžeme pridať nadrobenú Nivu alebo kozí syr, prípadne bryndzu. Bulgur môžeme nahradiť quinoou alebo celozrnným kuskusom.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára