Dobré recepty na dobre-jedlo.blogspot.com

štvrtok 9. februára 2023

Kávový koláč

Kávový koláč - recept
250 g špaldovej polohrubej múky
50 g hladkej špaldovej múky
80 g sladidlo Panela alebo iný cukor (podľa chuti)
1 prášok do pečiva s vínnym kameňom
3 PL instantnej kávy Nescafé
1 – 2 ČL carobu
2 vajcia
80 ml oleja
200 ml mlieka
2 PL rumu (nemusí byť)
štipka soli

Smotanovo-čokoládová poleva:
250 g kyslej smotany 14%
200 g horkej čokolády na varenie s 52% kakaa
2 – 3 ČL instantnej kávy Nescafé (nemusí byť)
mleté mandle alebo orechy na posypanie

V teplom mlieku rozpustíme instantnú kávu a necháme ju vychladnúť.
Múky, prášok do pečiva a carob preosejeme. Pridáme cukor, štipku soli a premiešame. Vlejeme olej, kávu, rozšľahané vajíčka, rum (som nedala) a všetko spolu dobre vymiešame. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre na 180°C pečieme cca 15 minút. Po upečení koláč pomocou papiera vyberieme z plechu a na mriežke ho necháme vychladnúť.

Príprava smotanovo-čokoládovej polevy: Čokoládu rozpustíme nad parou, pridáme instantnú kávu, premiešame a necháme ju trochu vychladnúť. Potom postupne pridávame kyslú smotanu a dôkladne premiešame.

Po vychladnutí kávový korpus otočíme, odstránime papier a rovnomerne ho natrieme pripravenou smotanovo-čokoládovou polevou. Posypeme mletými mandľami alebo orechmi a dáme do chladu stuhnúť.
Hotový koláč pokrájame na trojuholníky a podávame.
Výborná maškrta ku kávičke☺.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Poznámka: Ak máte radi sladšie koláče tak, si do cesta pridajte viac cukru, pretože tento koláčik nie je veľmi sladký.
Kávový koláč - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore