Dobré recepty na dobre-jedlo.blogspot.com

utorok 14. marca 2023

Jahňacina s cesnakovými zemiakmi a šampiňónmi

Jahňacina s cesnakovými zemiakmi a šampiňónmi - recept
cca 1,5 kg zemiakov
4 – 5 strúčikov cesnaku
maslo a mlieko (podľa potreby)
cca 50 g najemno strúhaného syra
petržlenová vňať a kurkuma
1 cibuľa, olivový olej
500 – 600 g mletého jahňacieho mäsa
400 g šampiňónov
morská bylinková soľ
mletá rasca, sušený tymian
korenie garam masala
korenie Nesoldík
mleté čierne korenie
štipka muškátového orieška
trochu mletej škorice
talianske bylinky
cca 150 ml paradajky vo vlastnej šťave
2 – 3 strúčiky cesnaku, mletá červená paprika
cca 150 g najemno strúhaného syra
zmes korenia pani Syrová
kukuričná strúhanka

Zemiaky ošúpeme, dáme do hrnca, pridáme na plátky nakrájaný cesnak a v osolenej vode uvaríme domäkka. Scedíme, pridáme maslo, syr, kurkumu, petržlenovú vňať, mlieko a urobíme cesnakovú zemiakovú kašu.

Na malom množstve oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme šampiňóny nakrájané na plátky, posypeme rascou, garam masala, Nesoldík, muškátovým orieškom, tymianom, osolíme, okoreníme a za občasného miešania dusíme do polomäkka. Potom pridáme mleté mäso dôkladne premiešame, posypeme mletou červenou paprikou, škoricou a za občasného miešania dusíme takmer domäkka. Keď už máme huby a mäso takmer hotové vlejeme paradajky vo vlastnej šťave, premiešame a dusíme domäkka. Nakoniec hubovo-mäsovú zmes ochutíme pretlačenými strúčikmi cesnaku, talianskymi bylinkami, prípadne osolíme a okoreníme.

Pekáč jemne potrieme olejom a posypeme strúhankou. Na dno rozložíme polovicu cesnakovej zemiakovej kaše, na ktorú rovnomerne navrstvíme hubovo-mäsovú zmes a prikryjeme zvyšnou cesnakovou zemiakovou kašou. Povrch posypeme strúhaným syrom zmiešaným s korením pani Syrová. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a zapekáme cca 25 – 30 minút, kým syr nezíska zlatistú farbu.
Podávame so zeleninovým šalátom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Poznámka:
Jahňacie mleté mäso môžeme nahradiť mix hovädzieho a bravčového mletého mäsa.
Jahňacina s cesnakovými zemiakmi a šampiňónmi - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore