Zapekané bryndzové zemiaky
1 kg zemiakov
180 – 200 g suchej jahňacej salámy alebo slaniny podľa potreby
100 – 150 g pravej ovčej bryndze
olivový olej
kukuričná strúhanka
morská soľ, mleté čierne korenie
mletá rasca, petržlenová vňať
grilovacie korenie, korenie na pečené zemiaky
mletá červená paprika, granulovaný cesnak
sušený tymián
Očistené zemiaky nakrájame na tenšie kolieska.
Salámu alebo slaninu si tiež nakrájame na tenké kolieska alebo plátky.
Kolieska zemiakov dáme do menšieho plechu pokvapkáme olejom, jemne osolíme, keďže sa bude pridávať bryndza, posypeme všetkými koreninami podľa chuti a dobre premiešame. Necháme chvíľu stáť, kým si pripravíme pekáč.
Pekáč potrieme olejom a posypeme strúhankou.
Ukladáme ochutený zemiak, koliesko salámy, zemiak, saláma a takto pokračujeme, kým nespotrebujeme všetky zemiaky a salámu (kde tu pomedzi zemiakov a salámy som dala hrubostennú červenú papriku). Podlejeme troškou vody, vrch zemiakov a salámy posypeme pomrvenou bryndzou a petržlenovou vňaťou. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme cca 40 – 50 minút podľa potreby, ktorá závisí od hrúbky zemiakov.
Takto pripravené zemiaky podávame ako samostatné jedlo so zeleninovým šalátom, prípadne aj ako prílohu k pečenému mäsu.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
V tomto období sa robí prvá májová bryndza, a ako všetci vieme, tá je najchutnejšia. Teraz je ten správny čas na prípravu tohto chutného receptu😉
180 – 200 g suchej jahňacej salámy alebo slaniny podľa potreby
100 – 150 g pravej ovčej bryndze
olivový olej
kukuričná strúhanka
morská soľ, mleté čierne korenie
mletá rasca, petržlenová vňať
grilovacie korenie, korenie na pečené zemiaky
mletá červená paprika, granulovaný cesnak
sušený tymián
Očistené zemiaky nakrájame na tenšie kolieska.
Salámu alebo slaninu si tiež nakrájame na tenké kolieska alebo plátky.
Kolieska zemiakov dáme do menšieho plechu pokvapkáme olejom, jemne osolíme, keďže sa bude pridávať bryndza, posypeme všetkými koreninami podľa chuti a dobre premiešame. Necháme chvíľu stáť, kým si pripravíme pekáč.
Pekáč potrieme olejom a posypeme strúhankou.
Ukladáme ochutený zemiak, koliesko salámy, zemiak, saláma a takto pokračujeme, kým nespotrebujeme všetky zemiaky a salámu (kde tu pomedzi zemiakov a salámy som dala hrubostennú červenú papriku). Podlejeme troškou vody, vrch zemiakov a salámy posypeme pomrvenou bryndzou a petržlenovou vňaťou. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme cca 40 – 50 minút podľa potreby, ktorá závisí od hrúbky zemiakov.
Takto pripravené zemiaky podávame ako samostatné jedlo so zeleninovým šalátom, prípadne aj ako prílohu k pečenému mäsu.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
V tomto období sa robí prvá májová bryndza, a ako všetci vieme, tá je najchutnejšia. Teraz je ten správny čas na prípravu tohto chutného receptu😉
0 komentárov:
Zverejnenie komentára