Pečené zemiaky s tvarohom a cviklou
1 kg zemiakov
morská bylinková soľ
korenie na pečené zemiaky
mletá rasca, mletá červená paprika
olivový olej a plátky masla
250 g odtučneného tvarohu 0,5% tuku (vo vaničke)
morská bylinková soľ
mleté čierne korenie
korenie tzatziki
zmes čerstvých byliniek: petržlenová vňať, ligurček a kôpor
2 stredne veľké cvikly
červená cibuľa
olivový olej, mletá rasca
mletá červená paprika, morská soľ
sušený tymián
2 – 3 PL balsamico červený vínny ocot (podľa chuti)
Najprv si pripravíme cviklu. Cviklu ošúpeme, umyjeme a nakrájame na menšie kocky.
Na malom množstve oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme cviklu, jemne osolíme, posypeme rascou, premiešame a chvíľu opekáme. Posypeme mletou červenou paprikou, tymianom, opäť premiešame, podlejeme trochou vody a za občasného miešania a podlievania dusíme domäkka. Vodu treba pridávať v malých dávkach, aby nebolo veľa tekutiny. Nakoniec vlejeme vínny ocot a tekutinu zredukujeme na minimum. (Necháme odpariť takmer všetku tekutinu a necháme iba trochu, aby pri servírovaní netiekla do tvarohu a zemiakov).
Odtučnený tvaroh dáme do vhodnej nádoby, jemne osolíme a okoreníme. Nakoniec pridáme zmes najemno posekaných byliniek, premiešame a zavrieme. Kým sa nám urobí cvikla a zemiaky odložíme ho do chladničky.
Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Hlboký plech potrieme olejom. Dáme zemiaky, osolíme, posypeme korením na pečené zemiaky, mletou rascou a červenou paprikou. Pokvapkáme olejom a dôkladne premiešame. Na zemiaky poukladáme zopár tenkých plátkov masla, vložíme do vyhriatej rúry na 220°C a pečieme domäkka 25 – 30 minút. Nepodlievame vodou! Každých 5 – 7 minút zemiaky buď premiešame alebo potrasieme plechom.
Na tanier najprv dáme pečené zemiaky, ochutený tvaroh a nakoniec dáme cviklu. Posypeme petržlenovou vňaťou a môžeme podávať.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Výborná kombinácia surovín, ktoré sa navzájom dopĺňajú a hotovému jedlu dávajú výbornú sladkokyslú chuť.
Inšpiráciu som našla v tomto videorecepte, len som si trochu upravila postup prípravy a pridala viac druhov korenín a byliniek.
morská bylinková soľ
korenie na pečené zemiaky
mletá rasca, mletá červená paprika
olivový olej a plátky masla
250 g odtučneného tvarohu 0,5% tuku (vo vaničke)
morská bylinková soľ
mleté čierne korenie
korenie tzatziki
zmes čerstvých byliniek: petržlenová vňať, ligurček a kôpor
2 stredne veľké cvikly
červená cibuľa
olivový olej, mletá rasca
mletá červená paprika, morská soľ
sušený tymián
2 – 3 PL balsamico červený vínny ocot (podľa chuti)
Najprv si pripravíme cviklu. Cviklu ošúpeme, umyjeme a nakrájame na menšie kocky.
Na malom množstve oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme cviklu, jemne osolíme, posypeme rascou, premiešame a chvíľu opekáme. Posypeme mletou červenou paprikou, tymianom, opäť premiešame, podlejeme trochou vody a za občasného miešania a podlievania dusíme domäkka. Vodu treba pridávať v malých dávkach, aby nebolo veľa tekutiny. Nakoniec vlejeme vínny ocot a tekutinu zredukujeme na minimum. (Necháme odpariť takmer všetku tekutinu a necháme iba trochu, aby pri servírovaní netiekla do tvarohu a zemiakov).
Odtučnený tvaroh dáme do vhodnej nádoby, jemne osolíme a okoreníme. Nakoniec pridáme zmes najemno posekaných byliniek, premiešame a zavrieme. Kým sa nám urobí cvikla a zemiaky odložíme ho do chladničky.
Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Hlboký plech potrieme olejom. Dáme zemiaky, osolíme, posypeme korením na pečené zemiaky, mletou rascou a červenou paprikou. Pokvapkáme olejom a dôkladne premiešame. Na zemiaky poukladáme zopár tenkých plátkov masla, vložíme do vyhriatej rúry na 220°C a pečieme domäkka 25 – 30 minút. Nepodlievame vodou! Každých 5 – 7 minút zemiaky buď premiešame alebo potrasieme plechom.
Na tanier najprv dáme pečené zemiaky, ochutený tvaroh a nakoniec dáme cviklu. Posypeme petržlenovou vňaťou a môžeme podávať.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Výborná kombinácia surovín, ktoré sa navzájom dopĺňajú a hotovému jedlu dávajú výbornú sladkokyslú chuť.
Inšpiráciu som našla v tomto videorecepte, len som si trochu upravila postup prípravy a pridala viac druhov korenín a byliniek.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára