Dobré recepty na dobre-jedlo.blogspot.com

štvrtok 20. júla 2023

Cuketové fašírky

Cuketové fašírky - recept
2 mladé cukety
2 mrkvy
1 cibuľa
3 – 4 strúčiky cesnaku
1 vajce
2 ČL lahôdkového droždia
cca 130 g tvrdého syra
morská bylinková soľ
mleté čierne korenie
mletá rasca, sušený majorán
talianske bylinky
kukuričná strúhanka
ovsené vločky
olivový olej

Cukety umyjeme, osušíme a nahrubo nastrúhame. Jemne osolíme, premiešame a necháme chvíľu postáť, aby pustila šťavu. Potom ju dobre vyžmýkame.
Očistenú mrkvu a syr nastrúhame najemno.
Do cukety dáme mrkvu, syr, pretlačené strúčiky cesnaku, najemno nakrájanú cibuľu, vajce, lahôdkové droždie a premiešame. Podľa chuti osolíme, okoreníme a dochutíme bylinkami. Podľa potreby zahustíme ovsenými vločkami a kukuričnou strúhankou. (Zmes by mala byť takej strednej konzistencie ani riedka, ani hutná). Prikryjeme, vložíme do chladničky (najlepšie cez noc), aby sa suroviny chuťovo spojili.
Na druhý deň z masy tvarujeme fašírky, ktoré obalíme v strúhanke a ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, ktorý sme potreli olejom. Pripravené fašírky zvrchu potrieme olejom, vložíme do vyhriatej rúry na 190°C a pečieme 15 - 20 minút. Potom ich vyberieme, opäť potrieme olejom, otočíme, znova potrieme olejom, vložíme do rúry a dopečieme cca 15 minút. Fašírky potreté olejom môžeme piecť aj v teplovzdušnej fritéze na 180°C cca 20 minút z každej strany.
Podávame s pečenými zemiakmi, s tzatziki a šalátom z čerstvej zeleniny.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Cuketové fašírky - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore