Ražný koláč s tvarohom a jahodami
550 ml ražnej celozrnnej múky
1 prášok do pečiva s vínnym kameňom
4 vajcia
150 ml trstinového cukru
250 ml mlieka
150 ml oleja
1 – 2 ČL carobu
jahody alebo iné ovocie
Tvarohová plnka:
360 g jemného hrudkovitého tvarohu
1 vanilkový cukor
2 – 3 ČL práškového trstinového cukru (podľa chuti)
citrónová kôra
1 vajce
Najprv si pripravíme tvarohovú plnku: Všetky suroviny na plnku dobre vymiešame.
Celé vajcia s cukrom vyšľaháme do peny. Postupne pridávame mlieko, olej a preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto rozdelíme na polovicu a do jednej polovice vmiešame preosiaty carob.
Plech vyložíme papierom na pečenie, na ktorý najprv vylejeme carobové tmavšie cesto, potom vylejeme svetlejšie cesto a urovnáme.
Pomocou lyžice na cesto ukladáme kôpky tvarohovej plnky, na ktorú poukladáme jahody.
Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme cca 30 – 35 minút. Po upečení vyberieme z plechu a na mriežke ho necháme vychladnúť. Keď nám koláčik vychladne môžeme ho posypať trstinovým práškovým cukrom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
1 prášok do pečiva s vínnym kameňom
4 vajcia
150 ml trstinového cukru
250 ml mlieka
150 ml oleja
1 – 2 ČL carobu
jahody alebo iné ovocie
Tvarohová plnka:
360 g jemného hrudkovitého tvarohu
1 vanilkový cukor
2 – 3 ČL práškového trstinového cukru (podľa chuti)
citrónová kôra
1 vajce
Najprv si pripravíme tvarohovú plnku: Všetky suroviny na plnku dobre vymiešame.
Celé vajcia s cukrom vyšľaháme do peny. Postupne pridávame mlieko, olej a preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto rozdelíme na polovicu a do jednej polovice vmiešame preosiaty carob.
Plech vyložíme papierom na pečenie, na ktorý najprv vylejeme carobové tmavšie cesto, potom vylejeme svetlejšie cesto a urovnáme.
Pomocou lyžice na cesto ukladáme kôpky tvarohovej plnky, na ktorú poukladáme jahody.
Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme cca 30 – 35 minút. Po upečení vyberieme z plechu a na mriežke ho necháme vychladnúť. Keď nám koláčik vychladne môžeme ho posypať trstinovým práškovým cukrom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
0 komentárov:
Zverejnenie komentára