Cestoviny s tekvicou a mascarpone
500 g farebných cestovín
1/2 väčšej bielej tekvice
2 mrkvy
1 cibuľa, olivový olej
3 strúčiky cesnaku
mletá rasca, korenie štyroch farieb
nesoldík, garam masala
štipka muškátového orieška
mletá sladká červená paprika
zmes korenia cestovinky od maminky (nemusí byť)
sušené oregano, arménska adžika alebo mleté chilli
morská bylinková soľ
250 g mascarpone
250 g kyslej smotany 14 %
zmes byliniek: zelerová a petržlenová vňať, bazalka
tekvicový olej
parmezán na posypanie
Ak má tekvica tvrdú šupku, tak ju ošúpeme a jadierka vydlabeme. Nakrájame na stredne veľké kocky.
Očistenú mrkvu si nakrájame na menšie kocky. Cesnak najemno nasekáme.
Na malom množstve oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme mrkvu, jemne osolíme, okoreníme, posypeme rascou, garam masala, nesoldík, muškátový oriešok, premiešame a chvíľu restujeme. Posypeme mletou červenou paprikou, premiešame, podlejeme trochou vývaru a za občasného miešania a podlievania dusíme do polomäkka. Potom pridáme tekvicu, cesnak, oregano, arménsku adžiku a premiešame. Podlejeme trochou vývaru a dusíme domäkka.
Farebné cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Scedíme a necháme odkvapkať.
Mascarpone a kyslú smotanu kuchynskou metličkou spolu dôkladne vymiešame. Prilejeme trochu vody z cestovín a rýchlo premiešame, aby sa nám to neseklo. Túto syrovo-smotanovú zmes pomaly za stáleho miešania vlejeme k zelenine. Necháme zovrieť, ale stále miešame, ak treba osolíme a okoreníme. Nakoniec vsypeme uvarené cestoviny, ochutíme zmesou korenia cestovinky od maminky, nasekané bylinky a premiešame. Vypneme sporák a chvíľu necháme cestoviny stáť, aby sa tej krémovej omáčky schuti napili.
Podávame pokvapkané tekvicovým olejom (ja som zabudla), posypané syrom a posekanou bazalkou.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
1/2 väčšej bielej tekvice
2 mrkvy
1 cibuľa, olivový olej
3 strúčiky cesnaku
mletá rasca, korenie štyroch farieb
nesoldík, garam masala
štipka muškátového orieška
mletá sladká červená paprika
zmes korenia cestovinky od maminky (nemusí byť)
sušené oregano, arménska adžika alebo mleté chilli
morská bylinková soľ
250 g mascarpone
250 g kyslej smotany 14 %
zmes byliniek: zelerová a petržlenová vňať, bazalka
tekvicový olej
parmezán na posypanie
Ak má tekvica tvrdú šupku, tak ju ošúpeme a jadierka vydlabeme. Nakrájame na stredne veľké kocky.
Očistenú mrkvu si nakrájame na menšie kocky. Cesnak najemno nasekáme.
Na malom množstve oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme mrkvu, jemne osolíme, okoreníme, posypeme rascou, garam masala, nesoldík, muškátový oriešok, premiešame a chvíľu restujeme. Posypeme mletou červenou paprikou, premiešame, podlejeme trochou vývaru a za občasného miešania a podlievania dusíme do polomäkka. Potom pridáme tekvicu, cesnak, oregano, arménsku adžiku a premiešame. Podlejeme trochou vývaru a dusíme domäkka.
Farebné cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Scedíme a necháme odkvapkať.
Mascarpone a kyslú smotanu kuchynskou metličkou spolu dôkladne vymiešame. Prilejeme trochu vody z cestovín a rýchlo premiešame, aby sa nám to neseklo. Túto syrovo-smotanovú zmes pomaly za stáleho miešania vlejeme k zelenine. Necháme zovrieť, ale stále miešame, ak treba osolíme a okoreníme. Nakoniec vsypeme uvarené cestoviny, ochutíme zmesou korenia cestovinky od maminky, nasekané bylinky a premiešame. Vypneme sporák a chvíľu necháme cestoviny stáť, aby sa tej krémovej omáčky schuti napili.
Podávame pokvapkané tekvicovým olejom (ja som zabudla), posypané syrom a posekanou bazalkou.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
0 komentárov:
Zverejnenie komentára