Dobré recepty na dobre-jedlo.blogspot.com

utorok 26. septembra 2023

Zapekané rigatoni s tekvicovou omáčkou

Zapekané rigatoni s tekvicovou omáčkou - recept
500 g celozrnné rigatoni
1 stredne veľká tekvica (môže byť aj maslová)
2 zelené papriky
1 cibuľa
olivový olej
2 – 3 strúčiky cesnaku
330 ml paradajky vo vlastnej šťave
soľ, mleté čierne korenie, talianske bylinky
mletá rasca, korenie Nesoldík
korenie vege rajčátka
130 g tvrdého syra
cca ½ ČL korenia pani Syrová

Paradajky vo vlastnej šťave ponorným mixérom zmixujeme dohladka.
Celozrnné rigatoni v osolenej vode uvaríme al dente. Scedíme a necháme odkvapkať.
Tekvicu ošúpeme, vyberieme jadierka a nakrájame na menšie kocky. (Ak je tekvica moc veľká, tak použijeme iba polovicu, aby sme nemali moc omáčky).
Očistené papriky bez jadierok si tiež nakrájame na kocky.
Na malom množstve oleja orestujeme nakrájanú zeleninu, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a pretlačené strúčiky cesnaku. Pridáme mixované paradajky a podľa chuti osolíme a posypeme koreninami. Za občasného miešania dusíme domäkka. Ak treba podlejeme trochou vody (ja som vodu nedala). Ponorným mixérom zeleninovú zmes rozmixujeme na hladkú omáčku, ktorú necháme krátko povariť. Ak treba osolíme, okoreníme a dochutíme talianskymi bylinkami.
Do hotovej omáčky dáme cestoviny a dôkladne premiešame.
Zapekaciu misu alebo pekáč potrieme olejom a cestoviny rovnomerne dáme do pekáča. Povrch urovnáme, vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a 15 – 20 minút zapekáme, kým vrch nie je krásne zapečený. Vyberieme a posypeme najemno strúhaným syrom zmiešaný s korením pani Syrová. Vložíme späť do rúry a zapekáme cca 15 minút, kým sa syr neroztopí.
Podávame so zeleninovým šalátom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Zapekané rigatoni s tekvicovou omáčkou - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore