Dobré recepty na dobre-jedlo.blogspot.com

streda 22. novembra 2023

Kávovo-banánový chlebík

Kávovo-banánový chlebík - recept
5 vajec
270 g špaldovej polohrubej múky
1 prášok do pečiva v vínnym kameňom
90 g trstinového cukru
1 vanilkový cukor
2 väčšie banány
80 ml oleja
7 – 8 ČL kávy Velvet crema
mandľové lupienky

Banány zbavíme šupky a vidličkou ich popučíme.
Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.
Žĺtky, kávu Velvet, trstinový a vanilkový cukor vyšľaháme do hustej peny. Pridáme popučené banány a prešľaháme. Potom postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva a olej. Nakoniec do cesta zľahka vmiešame tuhý sneh.
Cesto rovnomerne vylejeme do formy na biskupský chlieb (30x11,5x7cm), ktorú sme vyložili papierom na pečenie. Povrch cesta urovnáme a posypeme mandľovými lupienkami.
Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 25 – 30 minút. Skontrolujeme špajdľou.
Tento chlebík je nielen chutný a mäkučký, ako pampúšik, ale je aj plný vône a chuti kávy.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Poznámka: Z cesta nemusíme upiecť iba chlebík, ale aj bábovku. Spodok bábovkovej formy husto posypeme mandľovými lupienkami, vylejeme cesto a pri teplote 170°C pečieme cca 30 minút.
Do cesta môžeme pridať rôzne posekané oriešky alebo sušené ovocie. Tento chlebík nie je veľmi sladký, ak máte radi viac sladké stačí do cesta pridať viac cukru.
Kávovo-banánový chlebík - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore