Makové rožky s čokoládou
200 g hladkej špaldovej múky
1/2 ČL prášku do pečiva
80 g trstinového práškového cukru (podľa chuti)
1 vanilkový cukor
100 g mletého maku (bez cukru)
strúhaná citrónová kôra z 1 citróna
150 g masla (studené)
2 žĺtky (studené)
110 g belgickej karamelovej čokolády
1 - 2 PL oleja
Múku, prášok do pečiva, práškový cukor preosejeme, pridáme vanilkový cukor, mletý mak zmiešaný s citrónovou kôrou a premiešame. Do zmesi dáme na kúsky nakrájané maslo a spracujeme na mrveničku. Pridáme žĺtky a vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a dáme na 60 minút do chladničky.
Zo studeného cesta postupne odoberáme malé kúsky, urobíme guličku, ktorú na pracovnej doske šúľaním a ťahaním vytvoríme valček, ktorý ohneme ho do tvaru rožteka. Ukladáme ďalej od seba na plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre na 170°C pečieme 10 – 12 minút.
Upečené rožteky necháme vychladnúť (horúce sa by sa nám rozpadávali) a oba konce rožtekov namočíme do čokoládovej polevy. Položíme na papier na pečenie a necháme stuhnúť.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
1/2 ČL prášku do pečiva
80 g trstinového práškového cukru (podľa chuti)
1 vanilkový cukor
100 g mletého maku (bez cukru)
strúhaná citrónová kôra z 1 citróna
150 g masla (studené)
2 žĺtky (studené)
110 g belgickej karamelovej čokolády
1 - 2 PL oleja
Múku, prášok do pečiva, práškový cukor preosejeme, pridáme vanilkový cukor, mletý mak zmiešaný s citrónovou kôrou a premiešame. Do zmesi dáme na kúsky nakrájané maslo a spracujeme na mrveničku. Pridáme žĺtky a vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a dáme na 60 minút do chladničky.
Zo studeného cesta postupne odoberáme malé kúsky, urobíme guličku, ktorú na pracovnej doske šúľaním a ťahaním vytvoríme valček, ktorý ohneme ho do tvaru rožteka. Ukladáme ďalej od seba na plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre na 170°C pečieme 10 – 12 minút.
Upečené rožteky necháme vychladnúť (horúce sa by sa nám rozpadávali) a oba konce rožtekov namočíme do čokoládovej polevy. Položíme na papier na pečenie a necháme stuhnúť.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
0 komentárov:
Zverejnenie komentára