Ovocný koláč
550 ml polohrubej špaldovej múky
1 prášok do pečiva s vínnym kameňom
4 vajcia
130 ml trstinového cukru (podľa chuti)
250 ml mlieka
cca 80 ml oleja
2 ČL carobu
bobuľové ovocie – jahody, ríbezle alebo iné ovocie
Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva, olej a mlieko. Cesto rozdelíme na polovicu. Do jednej polovice vmiešame preosiaty carob alebo kakao.
Plech vyložíme papierom na pečenie, na ktorý najprv vylejeme carobové cesto a potom svetlé cesto. Urovnáme a bohato posypeme ovocím.
Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 30 – 40 minút.
Upečený koláč pomocou papiera vyberieme z plechu a na mriežke ho necháme vychladnúť. Po vychladnutí ho môžeme posypať práškovým trstinovým cukrom.
Jednoduchý a chutný koláčik k dobrej šálke kávy☺.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: 40 minút.
Koláč nie je veľmi sladký, ale chuťovo výborný!
1 prášok do pečiva s vínnym kameňom
4 vajcia
130 ml trstinového cukru (podľa chuti)
250 ml mlieka
cca 80 ml oleja
2 ČL carobu
bobuľové ovocie – jahody, ríbezle alebo iné ovocie
Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva, olej a mlieko. Cesto rozdelíme na polovicu. Do jednej polovice vmiešame preosiaty carob alebo kakao.
Plech vyložíme papierom na pečenie, na ktorý najprv vylejeme carobové cesto a potom svetlé cesto. Urovnáme a bohato posypeme ovocím.
Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 30 – 40 minút.
Upečený koláč pomocou papiera vyberieme z plechu a na mriežke ho necháme vychladnúť. Po vychladnutí ho môžeme posypať práškovým trstinovým cukrom.
Jednoduchý a chutný koláčik k dobrej šálke kávy☺.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: 40 minút.
Koláč nie je veľmi sladký, ale chuťovo výborný!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára