Dobré recepty na dobre-jedlo.blogspot.com

streda 15. januára 2025

Nátierka Beluga

Nátierka Beluga - recept
60 g čiernej šošovice Beluga
100 g cottage cheese biely
2 – 3 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
morská bylinková soľ
mleté čierne korenie
mletá rasca
majorán
korenie garam masala a kardamom (nemusí byť)
čerstvá zelerová a petržlenová vňať

Šošovicu na sitku opláchneme studenou vodou. Dáme do hrnca, zalejeme studenou vodou a na miernom plameni pod pokrievkou varíme 20 – 25 minút. Potom ju ešte necháme 10 minút dôjsť pod pokrievkou. Prebytočnú vodu zlejeme a môžeme konzumovať alebo ju môžeme ďalej spracovať do iných jedál.
Scedenú šošovicu necháme vychladnúť. Pridáme cottage cheese, pretlačené strúčiky cesnaku, ochutíme majoránom, soľou, koreninami a rozmixujeme do hladkej konzistencie. (Ja som nemixovala celkom do hladkej konzistencie, každý podľa chuti). Nakoniec do nátierky zamiešame najemno nasekanú petržlenovú alebo zelerovú vňať.
Hotovú nátierku Beluga necháme mierne vychladiť. Natrieme na domáci kváskový chlebík a podávame ozdobené čerstvou zeleninou.
Chutná a zdravá nátierka na raňajky, prípadne na večeru.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Nátierka Beluga - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore