Nátierka Beluga
60 g čiernej šošovice Beluga
100 g cottage cheese biely
2 – 3 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
morská bylinková soľ
mleté čierne korenie
mletá rasca
majorán
korenie garam masala a kardamom (nemusí byť)
čerstvá zelerová a petržlenová vňať
Šošovicu na sitku opláchneme studenou vodou. Dáme do hrnca, zalejeme studenou vodou a na miernom plameni pod pokrievkou varíme 20 – 25 minút. Potom ju ešte necháme 10 minút dôjsť pod pokrievkou. Prebytočnú vodu zlejeme a môžeme konzumovať alebo ju môžeme ďalej spracovať do iných jedál.
Scedenú šošovicu necháme vychladnúť. Pridáme cottage cheese, pretlačené strúčiky cesnaku, ochutíme majoránom, soľou, koreninami a rozmixujeme do hladkej konzistencie. (Ja som nemixovala celkom do hladkej konzistencie, každý podľa chuti). Nakoniec do nátierky zamiešame najemno nasekanú petržlenovú alebo zelerovú vňať.
Hotovú nátierku Beluga necháme mierne vychladiť. Natrieme na domáci kváskový chlebík a podávame ozdobené čerstvou zeleninou.
Chutná a zdravá nátierka na raňajky, prípadne na večeru.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
100 g cottage cheese biely
2 – 3 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
morská bylinková soľ
mleté čierne korenie
mletá rasca
majorán
korenie garam masala a kardamom (nemusí byť)
čerstvá zelerová a petržlenová vňať
Šošovicu na sitku opláchneme studenou vodou. Dáme do hrnca, zalejeme studenou vodou a na miernom plameni pod pokrievkou varíme 20 – 25 minút. Potom ju ešte necháme 10 minút dôjsť pod pokrievkou. Prebytočnú vodu zlejeme a môžeme konzumovať alebo ju môžeme ďalej spracovať do iných jedál.
Scedenú šošovicu necháme vychladnúť. Pridáme cottage cheese, pretlačené strúčiky cesnaku, ochutíme majoránom, soľou, koreninami a rozmixujeme do hladkej konzistencie. (Ja som nemixovala celkom do hladkej konzistencie, každý podľa chuti). Nakoniec do nátierky zamiešame najemno nasekanú petržlenovú alebo zelerovú vňať.
Hotovú nátierku Beluga necháme mierne vychladiť. Natrieme na domáci kváskový chlebík a podávame ozdobené čerstvou zeleninou.
Chutná a zdravá nátierka na raňajky, prípadne na večeru.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
0 komentárov:
Zverejnenie komentára