Letný uhorkový šalát
1 – 2 šalátové uhorky
1 červená cibuľa
1 žltá paprika
1 paradajka
3 – 4 strúčiky cesnaku
himalájska soľ
1 ČL šalátové bylinky
cca 40 ml vínneho alebo jablčného octu
1 – 2 PL agáve sirupu alebo medu (podľa chuti)
mix čerstvých vňatí: petržlen, kôpor, fenikel a žerucha (stačí iba kôpor)
Uhorky dôkladne umyjeme a nakrájame na tenké kolieska a vložíme do väčšej misky.
Očistenú cibuľu nakrájame na tenké plátky a cesnak prelisujeme.
Papriku tiež nakrájame na tenké plátky a paradajku na kocky.
Čerstvé vňate posekáme nadrobno.
Z vínneho octu a agáve sirupu si urobíme zálievku, ktorá dodá šalátu jemne sladko-kyslú chuť a zároveň má priaznivé účinky na trávenie a metabolizmus.
K uhorkám, pridáme všetku pripravenú zeleninu, jemne osolíme a zľahka premiešame. Dáme šalátové bylinky, čerstvé vňate a polejeme pripravenou zálievkou. Dôkladne premiešame, prikryjeme a necháme odležať minimálne 6 hodín v chladničke (najlepšie cez noc), aby sa prepojili chute. Takto bude šalátik ešte lahodnejší.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Poznámka: Na horúce letné dni je tento šalát, ako stvorený, pretože je výborný, krásne voňavý, zdravý a osviežujúci. Vhodný na ľahkú večeru alebo, ako príloha ku grilovanému mäsu. Vďaka kombinácií uhorky, cibule, cesnaku a octu podporuje trávenie, má minimum kalórií a preto je vhodný pri redukčnej diéte. Ďalšia výhoda tohto šalátu je, že má priaznivý efekt pri cukrovke, pretože má nízky glykemický index a podporuje reguláciu hladiny cukru v krvi.
1 červená cibuľa
1 žltá paprika
1 paradajka
3 – 4 strúčiky cesnaku
himalájska soľ
1 ČL šalátové bylinky
cca 40 ml vínneho alebo jablčného octu
1 – 2 PL agáve sirupu alebo medu (podľa chuti)
mix čerstvých vňatí: petržlen, kôpor, fenikel a žerucha (stačí iba kôpor)
Uhorky dôkladne umyjeme a nakrájame na tenké kolieska a vložíme do väčšej misky.
Očistenú cibuľu nakrájame na tenké plátky a cesnak prelisujeme.
Papriku tiež nakrájame na tenké plátky a paradajku na kocky.
Čerstvé vňate posekáme nadrobno.
Z vínneho octu a agáve sirupu si urobíme zálievku, ktorá dodá šalátu jemne sladko-kyslú chuť a zároveň má priaznivé účinky na trávenie a metabolizmus.
K uhorkám, pridáme všetku pripravenú zeleninu, jemne osolíme a zľahka premiešame. Dáme šalátové bylinky, čerstvé vňate a polejeme pripravenou zálievkou. Dôkladne premiešame, prikryjeme a necháme odležať minimálne 6 hodín v chladničke (najlepšie cez noc), aby sa prepojili chute. Takto bude šalátik ešte lahodnejší.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Poznámka: Na horúce letné dni je tento šalát, ako stvorený, pretože je výborný, krásne voňavý, zdravý a osviežujúci. Vhodný na ľahkú večeru alebo, ako príloha ku grilovanému mäsu. Vďaka kombinácií uhorky, cibule, cesnaku a octu podporuje trávenie, má minimum kalórií a preto je vhodný pri redukčnej diéte. Ďalšia výhoda tohto šalátu je, že má priaznivý efekt pri cukrovke, pretože má nízky glykemický index a podporuje reguláciu hladiny cukru v krvi.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára