Dobré recepty na dobre-jedlo.blogspot.com

pondelok 4. augusta 2025

Cuketová bábovka

Cuketová bábovka - recept
450 g mladej cukety
180 g špaldovej polohrubej múky
1 prášok do pečiva s vínnym kameňom
90 g Panela alebo práškový cukor
80 g mletých vlašských orechov
1 vanilkový cukor
3 vajcia
najemno strúhaná citrónová kôra z 1 citróna
1 ČL mletej škorice
80 ml oleja
cca 50 ml acidofilného mlieka
horká čokoláda
bobuľové ovocie

Cuketu umyjeme, osušíme a nahrubo nastrúhame. Ak má cuketa väčšie jadierka tak, ich vydlabeme a hrubú šupku tak, ju ošúpeme. Nastrúhanú cuketu jemne osolíme, premiešame a necháme chvíľu stáť, aby pustila vodu. Potom ju dobre vyžmýkame.
Celé vajcia s panelou a vanilkovým cukrom vyšľaháme do peny. Postupne primiešame, olej, škoricu, citrónovú kôru, múku zmiešanú s práškom do pečiva, acidofilné mlieko a mleté orechy. Nakoniec zľahka vmiešame cuketu.
Cesto nalejeme do silikónovej bábovkovej formy, vložíme do vyhriatej rúry na 170°C a pečieme 5 minút, potom teplotu znížime na 150°C a pečieme cca 45 minút podľa potreby. Kontrolujeme špajdľou.
Po upečení necháme chvíľu vo forme chladnúť, potom ju vyklopíme na tácku a na mriežke necháme vychladnúť. Keď nám bábovka vychladne posypeme práškovým cukrom alebo polejeme horkou čokoládou, posypeme posekanými orechmi a ozdobíme bobuľovým ovocím. Necháme stuhnúť a môžeme podávať ku dobrej kávičke alebo bylinkovému čaju. Táto cuketová bábovka je tak vláčna, voňavá a neodolateľne chutná, že z taniera zmizne skôr, než stihnete povedať „ešte kúsok si prosím“ 🍰☕.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Cuketová bábovka - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore