Uhorkový šalát s mrkvou
1 - 2 šalátové uhorky
2 – 3 mrkvy
himalájska soľ
3 – 4 ČL citrónovej šťavy (podľa chuti)
1 – 2 ČL olivového oleja
1 PL plnotučnej a kremžskej horčice (podľa chuti)
cca 1 ČL šalátových byliniek
čerstvá bazalka a žerucha
Mrkvy ošúpeme, umyjeme, nakrájame na tenké kolieska alebo ju nahrubo nastrúhame.
Uhorku umyjeme a tiež nakrájame na tenké kolieska.
Do hlbšej nádoby dáme pripravenú zeleninu, jemne osolíme, premiešame a necháme stáť cca 10 minút. Uhorka pustí vodu, buď ju zlejeme alebo si ju necháme (ja som trochu zliala a trochu som nechala).
Čerstvú bazalku si nasekáme najemno. Zo žeruchy som iba potrhala lístočky.
Urobíme si zálievku: Obidve horčice s olivovým olejom a citrónovou šťavou dôkladne vymiešame.
Zeleninu posypeme šalátovými bylinkami, polejeme zálievkou, dochutíme bazalkou a zľahka premiešame. Hotový šalátik dáme na chvíľu do chladničky (najlepšie cez noc), aby sa prepojili chute!
Podávame samostatne alebo, ako oblohu ku zemiakom, k ryži, prípadne ako prílohu ku grilovanému mäsu a k rybám.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Poznámka: Odporúčam mrkvu nahrubo nastrúhať! Do šalátu môžeme pridať papriku, paradajku, ačokču a červenú cibuľu. Hotový šalátik bude pestrofarebný a zároveň aj chutnejší. No, a samozrejme v tomto období netreba zabúdať ani na čerstvé bylinky!
2 – 3 mrkvy
himalájska soľ
3 – 4 ČL citrónovej šťavy (podľa chuti)
1 – 2 ČL olivového oleja
1 PL plnotučnej a kremžskej horčice (podľa chuti)
cca 1 ČL šalátových byliniek
čerstvá bazalka a žerucha
Mrkvy ošúpeme, umyjeme, nakrájame na tenké kolieska alebo ju nahrubo nastrúhame.
Uhorku umyjeme a tiež nakrájame na tenké kolieska.
Do hlbšej nádoby dáme pripravenú zeleninu, jemne osolíme, premiešame a necháme stáť cca 10 minút. Uhorka pustí vodu, buď ju zlejeme alebo si ju necháme (ja som trochu zliala a trochu som nechala).
Čerstvú bazalku si nasekáme najemno. Zo žeruchy som iba potrhala lístočky.
Urobíme si zálievku: Obidve horčice s olivovým olejom a citrónovou šťavou dôkladne vymiešame.
Zeleninu posypeme šalátovými bylinkami, polejeme zálievkou, dochutíme bazalkou a zľahka premiešame. Hotový šalátik dáme na chvíľu do chladničky (najlepšie cez noc), aby sa prepojili chute!
Podávame samostatne alebo, ako oblohu ku zemiakom, k ryži, prípadne ako prílohu ku grilovanému mäsu a k rybám.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Poznámka: Odporúčam mrkvu nahrubo nastrúhať! Do šalátu môžeme pridať papriku, paradajku, ačokču a červenú cibuľu. Hotový šalátik bude pestrofarebný a zároveň aj chutnejší. No, a samozrejme v tomto období netreba zabúdať ani na čerstvé bylinky!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára