Losos so zemiakmi a špenátom
1 kg zemiakov
2 mrkvy
olivový olej
250 g špenátu
500 g filety lososa
3 vajcia
200 ml smotany na varenie
200 g tvrdého syra na strúhanie
morská bylinková soľ
korenie garam masla
korenie na ryby, muškátový oriešok
talianske bylinky
korenie Nesoldík
zmes korenia pani Syrová
čerstvá petržlenová a zelerová vňať
Špenát umyjeme, necháme dobre odkvapkať a pokrájame na menšie kúsky.
Filety lososa tiež umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky.
Zálievka – vajíčka rozšľaháme, vlejeme smotanu, pridáme Nesoldík a dobre rozmiešame. Kto chce môže si zálievku osoliť, okoreniť každý podľa svojej chuti.
Syr najemno nastrúhame, posypeme korením pani Syrová, pridáme posekanú petržlenovú a zelerovú vňať. Dobre premiešame.
Očistené zemiaky a mrkvu nakrájame na kocky. V mierne osolenej vode spolu povaríme 7 – 8 minút. Potom scedíme a dáme do pekáča, ktorý sme potreli olejom. Na zemiaky s mrkvou rovnomerne rozložíme posekaný špenát, kocky lososa, ktoré osolíme, okoreníme – garam masala, korenie na ryby, muškátový oriešok a dochutíme talianskymi bylinkami. Celé to rovnomerne polejeme zálievkou a posypeme syrom. Vložíme do vyhriatej rúry na 200°C a zapekáme cca 30 minút.
Podávame so šalátom z čerstvej zeleniny.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
2 mrkvy
olivový olej
250 g špenátu
500 g filety lososa
3 vajcia
200 ml smotany na varenie
200 g tvrdého syra na strúhanie
morská bylinková soľ
korenie garam masla
korenie na ryby, muškátový oriešok
talianske bylinky
korenie Nesoldík
zmes korenia pani Syrová
čerstvá petržlenová a zelerová vňať
Špenát umyjeme, necháme dobre odkvapkať a pokrájame na menšie kúsky.
Filety lososa tiež umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky.
Zálievka – vajíčka rozšľaháme, vlejeme smotanu, pridáme Nesoldík a dobre rozmiešame. Kto chce môže si zálievku osoliť, okoreniť každý podľa svojej chuti.
Syr najemno nastrúhame, posypeme korením pani Syrová, pridáme posekanú petržlenovú a zelerovú vňať. Dobre premiešame.
Očistené zemiaky a mrkvu nakrájame na kocky. V mierne osolenej vode spolu povaríme 7 – 8 minút. Potom scedíme a dáme do pekáča, ktorý sme potreli olejom. Na zemiaky s mrkvou rovnomerne rozložíme posekaný špenát, kocky lososa, ktoré osolíme, okoreníme – garam masala, korenie na ryby, muškátový oriešok a dochutíme talianskymi bylinkami. Celé to rovnomerne polejeme zálievkou a posypeme syrom. Vložíme do vyhriatej rúry na 200°C a zapekáme cca 30 minút.
Podávame so šalátom z čerstvej zeleniny.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
0 komentárov:
Zverejnenie komentára