Zapekané jablkové palacinky
16 ks olejových palaciniek
Jablková náplň:
10 ks stredne veľkých jabĺk
hrozienka, rum
maslo, mletá škorica
Na potretie:
cca 20 - 30 g masla
škoricový cukor
mletá škorica
agáve sirup
Jablková náplň:
10 ks stredne veľkých jabĺk
hrozienka, rum
maslo, mletá škorica
Na potretie:
cca 20 - 30 g masla
škoricový cukor
mletá škorica
agáve sirup
Recept na olejové palacinky je tu.
Každú palacinku naplníme restovanými jablkami, konce založíme smerom do stredu a palacinky zrolujeme. Ukladáme tesne vedľa seba do zapekacej misy, ktorú sme potreli maslom. Prvú vrstvu palaciniek potrieme roztopeným maslom, jemne posypeme škoricovým cukrom a mletou škoricou. To isté zopakujeme aj s druhou vrstvou palaciniek.
Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a zapekáme 15 - 20 minút podľa potreby, aby sa vrchná vrstva veľmi nevysušila.
Podávame poliate agáve sirupom alebo posypeme práškovým cukrom.
Príprava jablkovej náplne: Hrozienka zalejeme rumom a necháme stáť do druhého dňa. Potom scedíme a necháme odkvapkať. Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na menšie kocky. Do panvice dáme trochu masla, ktoré necháme rozpustiť, pridáme jablká a chvíľu restujeme. Potom pridáme hrozienka, premiešame a na miernom ohni restujeme, aby jablká trochu zmäkli. Pre príjemnú vôňu a chuť primiešame podľa chuti mletú škoricu a odstavíme.
Prajem dobrú chuť!
Pozrite si podobný recept: Zapekané palacinky
0 komentárov:
Zverejnenie komentára