nedeľa 10. apríla 2011

Bravčové rolky v paradajkovej omáčke

Bravčové rolky v paradajkovej omáčke - recept
8 plátkov bravčového mäsa z karé
8 plátkov anglickej alebo oravskej slaniny
4 olúpané paradajky
1,5 dl kuracieho vývaru
1 zelená paprika
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
1 lyžica paradajkového pretlaku
1 lyžička mletej červenej papriky
olej, soľ, mleté čierne korenie

Mäso z oboch strán naklepeme, osolíme a okoreníme. Na mäso rozložíme plátky anglickej slaniny, zrolujeme ho a spojíme špáradlami. Rolky opečieme z oboch strán na rozpálenom oleji a vyberieme. Vo výpeku udusíme dosklovita nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom, pridáme na kocky nakrájanú papriku a všetko spolu ešte podusíme. Nakoniec pridáme nakrájané paradajky, mletú červenú papriku a paradajkový pretlak, zalejeme vývarom, pomiešame a 5 minút povaríme. Potom do omáčky vložíme rolky a za občasného miešanie dusíme približne 30 minút.
Podávame s ryžou, varenými zemiakmi alebo cestovinou.
Doba prípravy:

Poznámka: Ak chceme mať omáčku pikantnejšiu, pridáme jednu rozdrvenú čili papričku.
Bravčové rolky v paradajkovej omáčke - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore