štvrtok, 26. augusta 2010

Nadýchaná slivková bublanina

Nadýchaná slivková bublanina - recept
4 vajcia
1 hrnček kryštálového cukru (220 ml)
½ hrnčeka oleja
1 téglik bieleho jogurtu
4 lyžice mlieka
2 hrnčeky polohrubej múky (nie úplne doplna)
1 prášok do pečiva
2 lyžice rumu
štipka soli
1 kg vykôstkovaných sliviek
trochu mletej škorice
práškový a vanilkový cukor na posypanie

Vajcia a cukor šľaháme dovtedy, až vznikne hustý, napenený krém. Postupne doň vmiešame múku s práškom do pečiva a štipkou soli, jogurt zmiešame s mliekom, olejom a rumom. Všetko spolu dobre vymiešame. Cesto vylejeme na vymastený a múkou posypaný plech. Na cesto rozložíme umyté a vykôstkované slivky pokrájané na polovičky alebo štvrťky, ktoré poprášime škoricou, podľa potreby aj troškou cukru. Vo vyhriatej rúre na 175 °C upečieme dozlatista. Keď koláč trocha vychladne, môžeme ho posypať zmesou práškového a vanilkového cukru.
Doba prípravy:
Nadýchaná slivková bublanina - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2014. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore